Hőszigetelő anyag gyártók

Isover

A Saint-Gobain Isover Hungária Kft. két évtizede éve forgalmazza Magyarországon az Isover üveggyapot és kőzetgyapot termékeket, valamint teljeskörű választékot biztosít az épületek hőszigetelési és akusztikai megoldásaihoz. Az ISOVER a legjobb kombinációját biztosítja:

 • hőszigetelő és hangszigetelő funkcióknak,
 • tűzbiztos megoldásoknak,
 • környezet védelmének.

Az Isover  szálas és polisztirol szigetelőanyagokat gyárt és forgalmaz. Innovativ termékek: ISOVER ULTIMATE integrált üveg-kőzetgyapot filc,  Isover Multi-Komfort Passzív Ház koncepció.

Isover hőszigetelő anyagok

Rockwoll

Az 1909-ben alapított Rockwool vállalatcsoportnak jelenleg több, mint 8500 alkalmazottja van. A Rockwool a világ három kontinensén összesen 23 gyárat működtet. A Rockwool kőzetgyapotból készült termékei világszerte mindenütt kaphatók.

A Rockwool cég világelső a kőzetgyapot szigetelőanyagok előállítása terén. A Rockwool hőszigetelés gátolja az épületekből a meleg kiáramlását, ezzel járul hozzá a kellemes belső klíma kialakításához és fenntartásához.
Tűzhatlan termékeik az 1000 °C feletti olvadáspontjuknak köszönhetően egy esetleges tűz során védik az épületszerkezeteket, meggátolják a tűz terjedését. Hő hatására füstöt, mérgező gázokat nem bocsátanak ki.

2002-óta gyártanak vakolható kőzetgyapot lemezeket. 2008-ban kerültek bevezetésre a piacon egyedülálló kétrétegű, inhomogén (dual density) termékek a lapostető /Monrock Max E; Hardrock Max/ és a homlokzati /Frontrock Max E/ hőszigetelő-anyagok szegmensében, mely hőszigetelő anyagoknál a felső 2 cm-es réteget egy erősebb, ellenállóbb anyag borítja a jobb hőszigetelési képesség, valamint az erősebb ellenálló képesség érdekében.

Rockwoll hőszigetelő anyagok

Nikecell

Működésének kezdetén a NIKECELL üzem, a Nitrokémia központi értékesítését kiszolgáló gyártóbázisként működött, ma már 160 márkakereskedővel állnak közvetlen szerződéses kapcsolatban, és összesen négyszáz állandó értékesítő partnerrel dolgoznak országszerte.

A NIKECELL legfontosabb évszámai:

 • 1966 – NIKECELL hőszigetelő lemezek megjelenése
 • 1970 – Dryvit hőszigetelő-rendszer piacra kerülése
 • 1975 – Dryvit Márványvakolatok
 • 1980 – NIKECELL Magas- és Lapostető elemek
 • 1985 – NIKECELL Lépéshangszigetelő termékek
 • 1990 – Dryvit Homlokzatfestékek
 • 1995 – NIKECELL Lejtésképző elemek
 • 2000 – Dryvit Szilikon- és Szilikátvakolatok
 • 2005 – Dryvit Gray-, Aqua és Wool-rendszer
 • 2006 – NIKECELL Perimeter termékek
 • 2008 – NIKECELL üveggyapot hőszigetelő anyagok

A Nikecell hőszigeteő anyagok  expandált-polisztirol hab (EPS) alapanyagból készülnek. Magyarországon elsőként, az EPS mellett a dryvit-rendszer is megjelent az üzem termékpalettáján. nk is.

A társaság ma mintegy 5500 négyzetméternyi zárt raktárterülettel, valamint 6000 négyzetméternyi gyártócsarnokkal rendelkezik.  A dryvit rendszer sikerét jelzi, hogy felhasználásával az elmúlt évtizedekben több mint 21 millió négyzetméteren alakítottak ki tetszetős épület homlokzati felületeket Magyarországon.

Nikecell hőszigetelő anyagok

Austrotherm

Az Austrotherm Kft.-t a Győr megyei Állami Építőipari Vállalat és az osztrák Dämmstoffe Nowotny alapította 1990-ben, expandált polisztirolhab hőszigetelő anyagok gyártására. A korábban Magyarországon csak “egytípusú termékként” ismert polisztirolhab széles választékát kínálja az Austrotherm.

Magyarországon az Austrotherm vezette be a lépéshangszigetelő polisztirol lemezt (AT-L2, AT-L4), a lejtésképző hőszigetelést, az expandált polisztirol habból készülő lejtéskorrekciót, a hő- és hangszigetelő szárazpadlót, az EXPERT, EXPERT DRÉN, OÁZIS, és a GRAFIT márkanevű, speciális hőszigetelő termékeket.

Az Austrotherm hőszigetelő anyag gyártó cég jelenleg több európai országban is képviselteti magát.

Austrotherm hőszigetelő anyagok

Knauf

A világon leginkább elismert és leggyorsabban növekvő szigetelőanyag-gyártó cégek egyike a Knauf Insulation, a Knauf Csoport tagja.  Termelő üzemekkel Európában, Oroszországban és az Egyesült Államokban, éves szinten 1 milliárd eurós forgalommal.

A Knauf Insulation  a leggyorsabban növekvő szigetelőanyag-gyártó a világon. Szigetelőanyagok széles választékát gyártja, hogy a növekvő energiahatékonysági és hangszigetelési igényeket a lehető legjobban tudja kielégíteni mind az új építésű, mind a felújítandó otthonokban, kereskedelmi és ipari létesítényekben.

A Knauf Insulation termékek között

 • üveggyapot,
 • kőzetgyapot,
 • extrudált és expandált polisztirol

termékek találhatók, és a következő márkanevek alatt ismertek: Thermolan®, Rocksilk® és Polyfoam® KnaufTherm®.

Knauf hőszigetelő anyagok