Üveggyapot

Knauf TP 138

Knauf hőszigetelő anyag

Knaufl hőszigetelő anyagok

A Knauf TP 138 hőszigetelő anyagot elsősorban szerelt jellegű homlokzatszigetelésekhez ajánljuk, ahol a fa vagy fém tartószerkezetre valamilyen burkolat van felrögzítve,
de használható mennyezetszigeteléshez, és álmennyezetekhez is. Különösen ajánljuk műemlék jellegű épületek felújításánál, ahol szálszerkezetének köszönhetően nem gátolja a páravándorlást.
Kiváló szigetelőanyag a vázas (könnyűszerkezetes) építésnél, ahol az épület váza lehet fa-, vagy fémszerkezet, majd erre kerül valamilyen gipszkarton-, fa-, vagy fémburkolat. Gondoskodni kell a belső oldalon a burkolat alá párafékező réteg beépítéséről.A Knauf TP 138 az ECOSE® Technology előnyeit magában hordozó hőszigető anyag: puhább tapintású, kisebb a porképződése, szagtalan és könnyen vágható. Teljes keresztmetszetében hidrofóbizált többfunkciós, kasírozatlan hő- és hangszigetelő üveggyapot tekercs.

A Knauf TP 138 hőszigetelő anyag alapanyaga üveggyapot.

Knauf TP 138 műszaki jellemzőı:

Hővezetési tényező: 0,032 W/(mK)
Méret: 600×1350 mm, (táblás)
Vastagság: 40-160 mm

Knauf Classic 032

Knauf hőszigetelő anyag

Knaufl hőszigetelő anyagok

A Knauf Classic 032 hőszigetelő anyag mennyezetek és álmennyezetek, magastetők, válaszfalak, külső (vázas szerkezetű) falak szigetelésére alkalmas. Elsősorban fa- és fémszerkezetű vázas épületek, szerelt padló- vagy födémszerkezetek közé, valamint mennyezetek, álmennyezetek hő- és hangszigetelésére ajánljuk. Kiválóan alkalmazható alacsony energiafogyasztású, illetve passzívházak szigeteléséhez.A Classic 032 az ECOSE® Technology előnyeit magában hordozó hőszigető anyag: puhább tapintású, kisebb a porképződése, szagtalan és könnyen vágható. Teljes keresztmetszetében hidrofóbizált többfunkciós, kasírozatlan hő- és hangszigetelő üveggyapot tekercs.

A Knauf Classic 032 hőszigetelő anyag alapanyaga üveggyapot.

Knauf Classic 032 műszaki jellemzőı:

Hővezetési tényező: 0,032 W/(mK)
Méret: 1200×2500 – 1200×8300 mm, mérettől függően (tekercsben)
Vastagság: 50-160 mm

Knauf TI 140 dB

Knauf hőszigetelő anyag

Knaufl hőszigetelő anyagok

A Knauf TI 140 dB hőszigetelő anyag Belső terek hő- és hangszigetelésére használható kasírozatlan üveggyapot tekercs. Kiváló akusztikai tulajdonságokkal rendelkezik. Kiváló tűzállóságú, és kiváló hőszigetelő tulajdonságú anyag amely alaktartó, könnyen kezelhető, könnyen méretre vágható. elsősorban belső terekben hő- és hangszigetelésre ajánljuk. Kétféle tekercsszélességben forgalmazzák. A 625 mm-es szélességű változat kiválóan alkalmazható gipszkarton válaszfalak közbenső szigetelésére a tartóprofilok közé. A belső burkolat lehet gipszkarton, fa lambéria, vagy más anyag. Az 1200 mm szélességű termék ideális megoldás a tetőtérben a szarufák közötti beépítésre. Alkalmazása megegyezik a TI 140 U –anyagéval. A Knauf TI 140 dB az ECOSE® Technology előnyeit magában hordozó hőszigető anyag: puhább tapintású, kisebb a porképződése, szagtalan és könnyen vágható.

A Knauf TI 140 dB hőszigetelő anyag alapanyaga üveggyapot.

Knauf TI 140 dB műszaki jellemzőı:

Hővezetési tényező: 0,038 W/(mK)
Méret: 1200×3200 – 1200×6400 mm, mérettős függően (tekercsben)
Vastagság: 120-240 mm

Méret: 625×7000 – 625x14000mm, mérettől függően (tekercsben)
Vastagság: 50-100 mm

Knauf TI 140 U

Knauf hőszigetelő anyag

Knauf hőszigetelő anyagok

A Knauf TI 140 U hőszigetelő anyag belső terek hő- és hangszigetelésére használható kasírozatlan üveggyapot tekercs. Kiváló tűzállóságú, és kiváló hőszigetelő tulajdonságú anyag amely alaktartó, könnyen kezelhető, könnyen méretre vágható. Ferde tetők (tetőtér beépítés) szigeteléséhez ajánljuk. A szigetelőanyagot a szarufák közé kell illeszteni. A szigetelésre a belső tér felé párafékező fóliát kell helyezni, amely megakadályozza, hogy pára hatoljon be a szigetelőanyagba, ezzel megakadályozva a páralecsapódást. A belső burkolat lehet gipszkarton, faburkolat,vagy más tervezett burkolat. Ez a termék megfelelő merevséggel rendelkezik, tehát gerendák közé szorosan, szilárd illesztéssel rendkívül könnyen beépíthető. A termék könnyen megmunkálható. A Knauf TI 140 U az ECOSE® Technology előnyeit magában hordozó hőszigető anyag: puhább tapintású, kisebb a porképződése, szagtalan és könnyen vágható.

A Knauf TI 140 U hőszigetelő anyag alapanyaga üveggyapot.

Knauf TI 140 U műszaki jellemzőı:

Hővezetési tényező: 0,039 W/(mK)
Méret: 1200×3000 – 1200×7000 mm, mérettől függően (tekercsben)
Vastagság: 80-240 mm

Isover Multi Komfort passzív ház üveggyapot

Isover hőszigetelő anyag

Isover hőszigetelő anyagok

Az Isover Multi Komfort passzív ház hőszigetelő anyag alkalmazható tetőtér-beépítéseknél szarufák és szelemenek között, szerelt külső falaknál favázak között, MULTI-KOMFORT PASSZÍV HÁZ-aknál, normál passzívházaknál, tetőtér-beépítésnél, külső falnál, nemjárható padlásfödémnél, koporsófödémnél, búvótereknél, ferde tető szakasznál, szerelt térdfalnál, kéthéjú hidegtetőnél.

Az Isover Multi Komfort passzív ház hőszigetelő anyag a legjobb hőszigetelőképességű üveggyapot filc. Nem éghető, tűzvédelmi osztálya A1. Pára áteresztő, ellenáll a kártevőknek, rágcsálóknak és rovaroknak. Hézagmentesen kitölti a rendelkezésre álló teret. Rugalmasságából adódóan jól követi az épületszerkezeti mozgásokat, így a fatető szerkezet mozgásait is. A faszerkezet közé befeszül, önhordó, ezért alátámasztó huzalozásra nincs szükség.

Az Isover Multi Komfort passzív ház hőszigetelő anyag alapanyaga üveggyapot.

Isover Multi Komfort passzív ház műszaki jellemzőı:

Hővezetési tényező: 0,034 W/(mK)
Méret: 7000*1300 – 3500*1300 vastagságtól függően
Vastagság: 100-240 mm