Hőszigetelő anyagok

Hőszigetelés kőzetgyapottal

A kőzetgyapot hőszigetelő rendszereket, a legjobb hőszigetelő rendszerek között tartják számon. Köszönhető ez a jellemzés, annak az ideális tulajdonságnak, hogy kiváló hőszigetelő képességűek, mindemellett jól szigetelik a hangokat, nem érzékenyek a nedvességre, tűzállók, nagyfokú légáteresztő képességgel rendelkeznek. Mindeddig semmilyen környezetre, vagy egészségre káros hatással nem rendelkeznek. Legalább annyira páraáteresztő képességűek, mint maga a levegő, így nem akadályozza a párát a homlokzaton keresztül történő távozásban. Ennél fogva nagyban csökken a penész kialakulásának a veszélye.

Bármilyen falazatra felvihető, legyen régi vagy újépítésű ház, az építkezéssel egy időbeni hőszigeteléssel, vagy utólagos hőszigetelés esetén is alkalmazható. Mivel a kőzetgyapot szálai között természetes módon levegő található, ezért a kőzetgyapot hőszigetelő tulajdonsága mondhatjuk örökké tart. Bármilyen magas épületre korlátok nélkül felvihető, mivel nem éghető kategóriába tartozik, így használata teljesen biztonságos tűzvédelmi szempontból is.

A nagyfokú felhasználási területtel ellentétben a kőzetgyapot hőszigetelő rendszerek beépítése rendkívül egyszerű, nem igényel semmilyen különleges technikát.

Beépítését a kőzetgyapot vastagságának függvényében a lábazati sínről kell indítani. Rögzítésükre ragasztótapaszon kívül használhatunk még műanyag, vagy fémtárcsás dübeleket is. Mivel újrahasznosított termékről beszélünk, így a kőzetgyapot hőszigetelő rendszer alkalmazásával még környezetünket is nagyban óvjuk. S, bár nem sorolható az olcsó hőszigetelő rendszerek közé, de az, hogy a kőzetgyapot szigetelés nem öregszik, s hőszigetelő képességét az épület élettartamának végéig megőrzi, azt sejteti, hogy kitűnő választás lehet.

Knauf TP 138

Knauf hőszigetelő anyag

Knaufl hőszigetelő anyagok

A Knauf TP 138 hőszigetelő anyagot elsősorban szerelt jellegű homlokzatszigetelésekhez ajánljuk, ahol a fa vagy fém tartószerkezetre valamilyen burkolat van felrögzítve,
de használható mennyezetszigeteléshez, és álmennyezetekhez is. Különösen ajánljuk műemlék jellegű épületek felújításánál, ahol szálszerkezetének köszönhetően nem gátolja a páravándorlást.
Kiváló szigetelőanyag a vázas (könnyűszerkezetes) építésnél, ahol az épület váza lehet fa-, vagy fémszerkezet, majd erre kerül valamilyen gipszkarton-, fa-, vagy fémburkolat. Gondoskodni kell a belső oldalon a burkolat alá párafékező réteg beépítéséről.A Knauf TP 138 az ECOSE® Technology előnyeit magában hordozó hőszigető anyag: puhább tapintású, kisebb a porképződése, szagtalan és könnyen vágható. Teljes keresztmetszetében hidrofóbizált többfunkciós, kasírozatlan hő- és hangszigetelő üveggyapot tekercs.

A Knauf TP 138 hőszigetelő anyag alapanyaga üveggyapot.

Knauf TP 138 műszaki jellemzőı:

Hővezetési tényező: 0,032 W/(mK)
Méret: 600×1350 mm, (táblás)
Vastagság: 40-160 mm

Knauf Classic 032

Knauf hőszigetelő anyag

Knaufl hőszigetelő anyagok

A Knauf Classic 032 hőszigetelő anyag mennyezetek és álmennyezetek, magastetők, válaszfalak, külső (vázas szerkezetű) falak szigetelésére alkalmas. Elsősorban fa- és fémszerkezetű vázas épületek, szerelt padló- vagy födémszerkezetek közé, valamint mennyezetek, álmennyezetek hő- és hangszigetelésére ajánljuk. Kiválóan alkalmazható alacsony energiafogyasztású, illetve passzívházak szigeteléséhez.A Classic 032 az ECOSE® Technology előnyeit magában hordozó hőszigető anyag: puhább tapintású, kisebb a porképződése, szagtalan és könnyen vágható. Teljes keresztmetszetében hidrofóbizált többfunkciós, kasírozatlan hő- és hangszigetelő üveggyapot tekercs.

A Knauf Classic 032 hőszigetelő anyag alapanyaga üveggyapot.

Knauf Classic 032 műszaki jellemzőı:

Hővezetési tényező: 0,032 W/(mK)
Méret: 1200×2500 – 1200×8300 mm, mérettől függően (tekercsben)
Vastagság: 50-160 mm

Knauf TI 140 dB

Knauf hőszigetelő anyag

Knaufl hőszigetelő anyagok

A Knauf TI 140 dB hőszigetelő anyag Belső terek hő- és hangszigetelésére használható kasírozatlan üveggyapot tekercs. Kiváló akusztikai tulajdonságokkal rendelkezik. Kiváló tűzállóságú, és kiváló hőszigetelő tulajdonságú anyag amely alaktartó, könnyen kezelhető, könnyen méretre vágható. elsősorban belső terekben hő- és hangszigetelésre ajánljuk. Kétféle tekercsszélességben forgalmazzák. A 625 mm-es szélességű változat kiválóan alkalmazható gipszkarton válaszfalak közbenső szigetelésére a tartóprofilok közé. A belső burkolat lehet gipszkarton, fa lambéria, vagy más anyag. Az 1200 mm szélességű termék ideális megoldás a tetőtérben a szarufák közötti beépítésre. Alkalmazása megegyezik a TI 140 U –anyagéval. A Knauf TI 140 dB az ECOSE® Technology előnyeit magában hordozó hőszigető anyag: puhább tapintású, kisebb a porképződése, szagtalan és könnyen vágható.

A Knauf TI 140 dB hőszigetelő anyag alapanyaga üveggyapot.

Knauf TI 140 dB műszaki jellemzőı:

Hővezetési tényező: 0,038 W/(mK)
Méret: 1200×3200 – 1200×6400 mm, mérettős függően (tekercsben)
Vastagság: 120-240 mm

Méret: 625×7000 – 625x14000mm, mérettől függően (tekercsben)
Vastagság: 50-100 mm

Knauf TI 140 U

Knauf hőszigetelő anyag

Knauf hőszigetelő anyagok

A Knauf TI 140 U hőszigetelő anyag belső terek hő- és hangszigetelésére használható kasírozatlan üveggyapot tekercs. Kiváló tűzállóságú, és kiváló hőszigetelő tulajdonságú anyag amely alaktartó, könnyen kezelhető, könnyen méretre vágható. Ferde tetők (tetőtér beépítés) szigeteléséhez ajánljuk. A szigetelőanyagot a szarufák közé kell illeszteni. A szigetelésre a belső tér felé párafékező fóliát kell helyezni, amely megakadályozza, hogy pára hatoljon be a szigetelőanyagba, ezzel megakadályozva a páralecsapódást. A belső burkolat lehet gipszkarton, faburkolat,vagy más tervezett burkolat. Ez a termék megfelelő merevséggel rendelkezik, tehát gerendák közé szorosan, szilárd illesztéssel rendkívül könnyen beépíthető. A termék könnyen megmunkálható. A Knauf TI 140 U az ECOSE® Technology előnyeit magában hordozó hőszigető anyag: puhább tapintású, kisebb a porképződése, szagtalan és könnyen vágható.

A Knauf TI 140 U hőszigetelő anyag alapanyaga üveggyapot.

Knauf TI 140 U műszaki jellemzőı:

Hővezetési tényező: 0,039 W/(mK)
Méret: 1200×3000 – 1200×7000 mm, mérettől függően (tekercsben)
Vastagság: 80-240 mm