Hőszigetelés kőzetgyapottal

A kőzetgyapot hőszigetelő rendszereket, a legjobb hőszigetelő rendszerek között tartják számon. Köszönhető ez a jellemzés, annak az ideális tulajdonságnak, hogy kiváló hőszigetelő képességűek, mindemellett jól szigetelik a hangokat, nem érzékenyek a nedvességre, tűzállók, nagyfokú légáteresztő képességgel rendelkeznek. Mindeddig semmilyen környezetre, vagy egészségre káros hatással nem rendelkeznek. Legalább annyira páraáteresztő képességűek, mint maga a levegő, így nem akadályozza a párát a homlokzaton keresztül történő távozásban. Ennél fogva nagyban csökken a penész kialakulásának a veszélye.

Bármilyen falazatra felvihető, legyen régi vagy újépítésű ház, az építkezéssel egy időbeni hőszigeteléssel, vagy utólagos hőszigetelés esetén is alkalmazható. Mivel a kőzetgyapot szálai között természetes módon levegő található, ezért a kőzetgyapot hőszigetelő tulajdonsága mondhatjuk örökké tart. Bármilyen magas épületre korlátok nélkül felvihető, mivel nem éghető kategóriába tartozik, így használata teljesen biztonságos tűzvédelmi szempontból is.

A nagyfokú felhasználási területtel ellentétben a kőzetgyapot hőszigetelő rendszerek beépítése rendkívül egyszerű, nem igényel semmilyen különleges technikát.

Beépítését a kőzetgyapot vastagságának függvényében a lábazati sínről kell indítani. Rögzítésükre ragasztótapaszon kívül használhatunk még műanyag, vagy fémtárcsás dübeleket is. Mivel újrahasznosított termékről beszélünk, így a kőzetgyapot hőszigetelő rendszer alkalmazásával még környezetünket is nagyban óvjuk. S, bár nem sorolható az olcsó hőszigetelő rendszerek közé, de az, hogy a kőzetgyapot szigetelés nem öregszik, s hőszigetelő képességét az épület élettartamának végéig megőrzi, azt sejteti, hogy kitűnő választás lehet.

Cimszavak: , , , , , ,